Dioničko društvo „SVJETLOSTKOMERC“ vodeći je maloprodajni lanac specijalizovanih prodavnica za prodaju knjiga, udžbenika, školskog pribora, darovne galanterije, kancelarijskog materijala te ostalih roba iz našeg širokog asortimana u Bosni i Hercegovini.

Pored maloprodajne mreže koju čini 18 knjižara u 9 gradova u Bosni i Hercevogini, značajno učešće na tržištu sa konstatnim rastom ostvaruje i veleprodaja kancelarijskog i školskog pribora koja je zastupljena u nekoliko najvećih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini.

„SVJETLOSTKOMERC“ je prisutan na tržištu od davne 1945. godine. U početku u sastavu izdavačkog preduzeća Svjetlost, a kasnije kao dio IGKRO Svjetlost te do konca osamdesetih godina prošlog vijeka u sklopu SOUR Svjetlost. Početkom devedesetih godina formirana su tri preduzeća od kojih najznačajniju i vodeću ulogu ima „SVJETLOSTKOMERC“ d.d. Sarajevo.

Društvo raspolaže sa preko 10.000 kvadratnih metara vlastitog poslovnog prostora od čega je preko 6.000 kvadratnih metara na najatraktivnijem mjestu u Sarajevu.

„SVJETLOSTKOMERC“ ima potpisane ugovore o distribuciji i prodaji sa svim relevatnim inostranim i domaćim izdavačkim kućama, autorima knjiga i udžbenika kao i najpoznatijim svjetskim proizvođačima školskog i kancelarijskog materijala.

NAŠA MISIJA:

Ponudom asortimana proizvoda  stvoriti najbolje uslove za krajnje potrošače. Rastom i dobrim poslovanjem, osigurati dobit za kompaniju, te pružiti najbolje uslugu uz stručne i motivisane radnike.

NAŠA VIZIJA:

Naša vizija je da postanemo sinonim za knjižaru u BiH  i veleprodaju školskog pribora i kancelarijskog materijala u BiH

NAŠE TEMELJNE VRIJEDNOSTI:

Ljudski resursi: Stvoriti kompetentan, motiviran, svestran i pošten tim za biznis unutar BiH koji će održati tradiciju i djelovati u cilju razvoja firme.

Usluge: Predviđati potrebe naših kupaca, kako bismo pravovremeno mogli odgovarati na ispunjenje istih.

Kvalitet: Distribuirati samo najbolje na način da se posao uvijek radi odlično i pošteno.

Vodstvo/Rukovođenje: Pošteno i stručno vođenje ljudi i procesa.

Vrijednosti: kompetentnost, poštenje, fleksibilnost, posvećenost radu, profesionalizam, odgovornost, zainteresovanost za istraživanja i trendove.

NAŠE KOMPARATIVNE PREDNOSTI:

Prepoznatljivo ime na BH tržištu, Tradicija preko 70 godina, Široka mreža maloprodajnih objekata, Konstantno širenje mreže veleprodaje.